Heeft u vragen?

Bel ons: 0180-556747

Werkdagen van 09.00 - 17.00 uur

Brandmeldinstallatie

Brandmeldinstallatie, branddetectie, brandalarm en ontruiming  

Door het installeren van een brandmeldinstallatie wordt u (of de brandweer) door een brandalarm op tijd gewaarschuwd wanneer er brand uitbreekt. U wilt er niet aan denken dat de veiligheid van uw gasten, medewerkers en uzelf in gevaar komt of dat al uw kostbare bezittingen bij een brand verloren gaan. Een tijdige signalering van een beginnende brand is dan ook van onschatbaar belang.  

Gecertificeerd branddetectiebedrijf  

Bij een uitslaande brand is iedere seconde van levensbelang. Daarom zijn er zeer strenge regels en eisen gesteld aan een brandalarm, die zijn bepaald in de NEN2535-norm. Brandmeldinstallaties mogen alleen geïnstalleerd en onderhouden worden door gecertificeerde Borg branddetectiebedrijven.  

Als één van de weinige bedrijven in Nederland is Brandbeveiligingonline.nl een gecertificeerd Borg branddetectie- en beveiligingsbedrijf en kunnen wij u een totaalpakket voor branddetectie aanbieden.

Brandmeldinstallatie

Bij een conventioneel systeem zijn alle componenten in serie met elkaar geschakeld. Deze componenten bezitten geen specifiek adres. Iedere melder in deze installatievorm is een zogenaamde 2 draads melder Indien een melder een alarm geeft is er alleen op de centrale te zien in welke groep, er een alarm is opgetreden. De centrale geeft bijvoorbeeld aan dat er een automatische melding vanaf een bepaalde sectie komt In deze sectie kunnen meerdere melders aanwezig zijn. Het is dan niet exact duidelijk waar deze melding precies vandaan komt. Het enige wat men weet is dat de melding vanuit een bepaalde sectie komt.

 

Wist U dat?

- Mensen gemiddeld slechts 30 meter door rook kunnen lopen?
- Er meer mensen overlijden door rook dan door brand?
- Rook zich verspreidt met ruim 50 kilometer per uur?
- De bedrijfsschade door brand jaarlijks bijna een half miljard euro kost?
- Eén op de vijf bedrijven die zijn getroffen door een brand binnen vijf jaar failliet gaat?
- Er jaarlijks gemiddeld 800 mensen ernstige brandwonden oplopen door de gevolgen van brand?
- Koolmonoxidevergiftiging in meer dan 60% van de gevallen leidt tot de dood?
- U koolmonoxide niet kunt ruiken of proeven?
- Er sprake kan zijn van koolmonoxide in dien u last krijgt van branderige ogen, hoofdpijn of dreigt flauw te vallen?
- Een beginnende brand in minder dan 5 minuten kan uitgroeien tot een uitslaande brand?
- Maar liefst 40% van de branden in woningen ontstaan in de keuken?
- Een branddeken een beginnende brand kan doven?
- Er jaarlijks gemiddeld 50 mensen overlijden aan de gevolgend van een brand?
- U regelmatig het filter in de afzuigkap dient schoon te maken?
- Er een etiketteringeis voor brandgevaarlijke nacht- en verkleedkleding bestaat?
- Een uitwerpladder uitkomst kan bieden in geval van brand?

 

Brandmeldinstallaties  

Bij het aanleggen van brandmeldinstallaties moet eerst een programma van eisen (PvE) worden opgesteld. Dit verzorgen wij graag voor u. Omdat ieder gebouw een andere gebruiksfunctie, afmetingen en kenmerken heeft en dus een ander risico, moet er van ieder gebouw apart worden bekeken waar de installatie aan moet voldoen. Dit wordt in samenwerking met de eisende partij gedaan. Dit kan zowel de brandweer, eigenaar als de verzekering zijn.  

Als het PvE is goedgekeurd, kan de brandmeldinstallatie geïnstalleerd en onderhouden worden. Na installatie kunt u een NCP-certificaat ontvangen. Dit is het kwaliteitsbewijs dat uw brandalarm is aangelegd door een gecertificeerd Borg branddetectiebedrijf en aan alle wettelijke bepalingen voldoet.  

Beheerder brandmeldinstallatie  

Beschikt uw bedrijf over een brandmeldinstallatie (of ontruimingsinstallatie), dan bent u verplicht conform de NEN2654-1om deze maandelijks te controleren en die controles nauwgezet bij te houden. U kunt ervoor kiezen om deze verantwoordelijke taak uit te besteden, zodat u er geen omkijken naar heeft. Dat doet Brandbeveiligingonline.nl graag voor u. Houdt u het beheer liever in eigen huis, dan staan wij u eveneens vakkundig bij. Met onze opleiding Beheerder Brandmeldinstallatie heeft u in twee dagen de professionele beheerder die u nodig heeft.  

Doormelding  

Brandmeldinstallaties worden rechtstreeks op de meldkamer van de brandweer aangesloten, indien dit zo in het PvE is geëist. Wanneer dit geen eis is, kan uw brandalarm ook doormelden naar onze meldkamer voor storingen (en/of brand). Indien u een onderhouds- en servicecontract afsluit, wordt er binnen 24 uur gestart met het verhelpen van de storing.  

Advies op maat  

Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden voor een brandalarm. Vul het contactformulier in en we komen bij u langs! Ook wanneer u advies wilt over de brandbeveiliging of een alarminstallatie, camerabeveiliging voor uw woning zijn wij, Brandbeveiligingonline.nl ook uw partner.

 

U bent hier:

Over Brandbeveiligingonline.nl

Brandbeveiligingonline.nl een dynamisch bedrijf op het gebied van brandveiligheid. U kunt bij ons terecht voor het onderhouden en keuren van alle soorten brandblusmiddelen.

Op onze brandbeveiliging website vindt u alles op gebied van Ei rookmelders, blusmiddelen, brandbeveiliging en brandblussers benodigdheden.

Special

Spotlight